Muut aktiviteetit Ylläksellä ja Äkäslompolossa

Laskettelun ja hiihdon lisäksi Ylläksen ja Äkäslompolon maisemissa voi harrastaa lukuisia muita aktiviteetteja aina maastopyöräilystä kotieläimiin tutustumiseen. Ajanvietettä löytyy takuulla niin kevyempää kuin rankempaa urheilua ja ulkoilua etsivälle. Lue alta lisää eri harrastusmahdollisuuksista ja tutustu myös upeisiin kuviin! Hiihdosta ja laskettelusta voit lukea omalta sivulta.

Lumikenkäily

Talvisaikaan Äkäslompolosta löytyy useita merkittyjä lumikenkäpolkuja ja rohkeimmat voivat valita/tehdä polkunsa itse.

Maastopyöräily

Maastopyöräily on mainio liikuntamuoto sekä tapa tutustua kauniisiin maisemiin. Pyöräreiteille pääsee suoraan mökkien pihasta ja maastopyöräilyreitit vievät aina Pallas-Ylläs-kansallispuistoon asti. Puistossa voi nyt pyöräillä vaikkapa Kukastunturin päälle ja edelleen läpi koko puiston vaikka aina Leville saakka.

Melonta

Upeat melontavedet odottavat sinua vain 500 m päässä mökeiltä, Äkäslompolon rannassa. Kajakkeja ja kanootteja voi vuokrata Ylläksen ohjelmapalveluyrityksiltä, tuoda omat mukanaan tai lähteä ohjatuille melontaretkille.

Frisbeegolf

Frisbeegolf on hauskaa ja tavoitteellista ajanvietettä ulkona liikkuen ja se sopii myös aktiviteetiksi perheille loistavasti. 18-väyläiselle radalle on matkaa n. 3,5 km ja sitä kannattaa todella kokeilla, se on nimittäin yksi Suomen parhaista!

Konijänkä

Konijänkä on myös kävelymatkan päässä. Koninjänkä järjestää ratsastusleirejä ja talvisin pääset poro- tai koira-ajelulle.

Uimaranta

Vajaan kilometrin päässä mökeistä sijaitsee Äkäslompolon uimaranta. Se on Äkäslompolon kyläyhdistyksen talkootyöllä rakentama ja ylläpitämä. Lapin puhtaat, raikkaat vedet odottavat polskijoita!

Meillä lomaillessa aika ei ainakaan käy pitkäksi. Varaa oma mökkiloma Ylläksellä heti!

yllas_talvi_lumikenkaily-19.jpg
Talvisaikaan Äkäslompolosta löytyy useita merkittyjä lumikenkäpolkuja ja rohkeimmat voivat valita/tehdä polkunsa itse.
MTB14_web.jpg

MTB2_web.jpg

Ilta-aurinkoa Kukastunturin päältä.
_I1F1353.jpg

Läskipyörällä matka taittuu jouhevasti, vaikkapa Kukastunturin päälle.

_I1F1160.jpg

Äkäslompolo-järven kiertävää kivituhkapolkua pitkin pyöräily onnistuu myös perheen pienimpien kanssa.

melonta1_web.jpg
melonta2_web.jpg
Upeat melontavedet odottavat sinua vain 500 m päässä mökeiltä, Äkäslompolon rannassa. Nämä maisemat löydät Kesäkijärveltä 
FG10_web.jpg
Frisbeegolf radalle tulee matkaa mökeiltä 3,5 km. Rata on yksi Suomen parhaista!