Historia

Kuten useat äkäslompololaiset yritykset, myös Harjun Mökit on aloittanut toimintansa kotimajoituksesta. Toiminnan voidaan sanoa saaneen alkunsa vuonna 1975, jolloin Raija ja Samuli Palomaa ryhtyivät majoittamaan matkailijoita kotiinsa ns. kotimajoitukseen. Kotimajoitus tarkoitti tuohon aikaan sitä, että talonväki itse muutti kevään ajaksi autotalliin rakennettuun huoneeseen ja perheen omat makuuhuoneet ja olohuone luovutettiin "turistien" käyttöön. Majoitus oli ns. täysihoitoa. Raija-emäntä laittoi aamiaisen ja päivällisen, ja Samppa huolehti saunan lämmityksestä. Monesta tuon ajan turistista on tullutkin hyviä perhetuttuja, joiden kanssa ollaan yhteyksissä edelleen.


Kotimajoitusta jatkui aina vuoteen 1988, jolloin Samuli rakennutti kolme erillistä mökkiä ja turistien majoittuminen siirtyi niihin. Täysihoidon tarjoaminen lopetettiin vuotta myöhemmin, kun Raija meni töihin kodin ulkopuolelle.


Harjun Mökit on siis paikallinen perheyritys, jolla on kolme erillistä mökkiä Äkäslompolossa. Nyt toimintaa jatkaa Samulin ja Raijan tytär Virpi yhdessä miehensä Vesan kanssa. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuodenvaihteessa 2010, jolloin Samuli jäi eläkkeelle.


Höylähirsiset 4–6 hengen mökit on alkujaan rakennettu vuonna 1988. Vuosien mittaan mökkeihin on tehty kunnostuksia ja varustusta on lisätty. Kunnoltaan ja varustukseltaan mökit vastaavat nykyaikaista mökkiä. Mökkien saunaosastot on uusittu kokonaan vuonna 2002 ja lisäksi lauteet uudelleen 2015. Vuonna 2013 mökkeihin hankittiin pyykinpesukoneet. Keittiöt on uusittu täydellisesti 2016. Valokuitu mökeille vedettiin kesällä 2017. Kesän 2018 aikana mökkit ulkomaalattiin. (Osassa kuvista mökit vielä vanhassa sävyssä). Toukokuussa 2019 vaihdettiin kaikki ikkunat. Samana vuonna pirestittiin mökien sisäilmettä pienillä maalauksilla (komeroiden ovet, tuvan pöytä) Mökkien asuinpinta-ala on n. 60 m2.


Tutustu mökkeihin tästä!